Mana vecmāmiņa šos salātus gatavo ierasto Olivjē vietā. Viegla salātu versija brīvdienām

“Olivjē no manas vecmāmiņas” – tā es saucu šos salātus. Tie ir sātīgi, garšīgi un daudz vieglāk pagatavojami nekā tradicionālais “Jaungada galda karalis”, tāpēc tos var gatavot pat katru dienu.

Un produkti šim ēdienam ir jebkurā ledusskapī, un, ja nav, nav problēmu tos iegādāties.

 

Sastāvdaļas:

4 vistas stilbiņi

100 grami siers

100 grami zaļie zirnīši (saldie, augstas kvalitātes)

3 cieti vārītas olas

Majonēze – pēc garšas;

2 ķiploku daiviņas

Sāls un pipari – pēc garšas

Salātu gatavošanas instrukcija soli pa solim:

Vāriet stilbiņus sālītā ūdenī.

Sieru sarīvē uz rupjas rīves.

Dziļā bļodā ievieto sieru un zirņus.

Pievieno ķiplokus – sarīvētus vai presētus.

Olas sasmalcina uz rupjas rīves.

Vārītu vistu bez ādas sagriež kubiņos vai sadala šķiedrās.

Viss tiek ievietots salātu bļodā.

No ledusskapja izņemam majonēzi, pievienojam sāli un piparus salātiem pēc savas gaumes.

Salāti gatavi un tos var pasniegt.

VIDEO receptes pamācība (Krievu.val):

Vai tas nav ļoti ātri un garšīgi? Dekorējiet ar svaigiem zaļumiem un baudiet!

Leave a Comment